Laatste Zorg

Nadat de eerste maatregelen direct na het moment van overlijden zijn genomen (zie checklist) begint de laatste zorg. Op veel vragen moet een antwoord komen om in korte tijd te regelen, rekening houdende met de wensen van overledene en nabestaanden. Vragen als ‘Wie wast en kleedt de overledene’, ‘Wordt de overledene opgebaard’, ‘Wordt de overledene gecremeerd of begraven’, ‘Waar vindt de plechtigheid plaats’, worden door Stijl en Traditie Uitvaartzorg met u doorgenomen en uitgewerkt. Stijl en Traditie neemt hiermee de regie van u over opdat u niets over het hoofd ziet.


Persoonlijk afscheid

Opbaren op een locatie waar belangstellenden persoonlijk afscheid kunnen nemen is een keuze van de nabestaanden. Stijl en Traditie biedt verschillende locaties aan. U kunt natuurlijk ook kiezen voor opbaring thuis.

Is het uw wens om het afscheidsbezoek te laten samengaan met de condoleance op één of twee avonden in het rouwcentrum, dan kunnen wij u ’s-Gravenhage rouwcentrum Sorghvliet aanbevelen. Kleinschalig met de grandeur van het “Haagsche”, hoge plafonds, ornamenten en rustige, sfeervolle inrichting.

De verzorging geschiedt door onze gekwalificeerde verzorgers voor het kleden, opbaren en lichamelijke verzorging of indien gewenst geheel door de nabestaanden. Bij de opbaring kan bijzondere aandacht gegeven worden aan verdiensten van de overledene in de vorm van medailles en onderscheidingen; dit ere-metaal kan getoond worden op een sfeervol kussen.


Drukwerk

Het opmaken van annonces, dankkaarten, bidprenten en uitnodigingskaarten verzorgen wij bij een professionele drukker die het ambacht verstaat van het zetten van tekst. Het rouwdrukwerk is van een hoge kleurvaste kwaliteit. Aandacht, tijd en kwaliteit geldt bij Stijl en Traditie ook voor het drukwerk. De annonces die u naar familie en vrienden verstuurt moeten ons inziens vlekkeloos en correct zijn.

Mocht u assistentie nodig hebben bij het opstellen van de teksten, dan kunnen wij u uiteraard hiermee van dienst zijn. Schroomt u niet hiernaar te vragen. Wij beschikken over vele voorbeelden en kunnen u daarmee op weg helpen.


Kist of Urn

Stijl en Traditie neemt bij het eerste gesprek een uitgebreide brochure mee met kisten en urnen. In verschillende prijsklassen, kwaliteiten en stijlen is een zeer compleet aanbod samengesteld waaruit u uw keuze kunt maken.


Bloemen

Bloemstukken opmaken voor een uitvaart gelegenheid is een vak apart. Om deze reden werkt Stijl en Traditie met vaste adressen met bewezen kwaliteit en zorg. Tijdens het eerste gesprek nemen wij ook meteen de uitgebreide brochure mee met daarin voorbeelden van bloemstukken in verschillende prijsklassen en uitvoering. Vanzelfsprekend kunt u zelf uw voorkeur of samenstelling van bloemen aan ons doorgeven en kunnen wij u per omgaande een offerte doen.